lørdag den 23. februar 2013

Hvad koster det at benytte sluser ?

Lidt om sluseafgifter.


Mange steder i Europa er det faktisk gratis at benytte sluserne. Det gælder f.eks. i Tyskland. Det er dog god stil, at give slusemesteren en lille erkendtlighed, det kunne være en halv eller en hel Euro. 

I dette indlæg vil jeg fokusere på Frankrig. Dels fordi det er det mest populære sted at sejle, men også fordi slusenetværket i netop dette land er så fantastisk. Vidstrakt og vidt forgrenet. Der siges at være omkring 7.500 km sluser alene i Frankrig, så der er sejlads til mange, mange år :-)

Man kan købe en såkaldt vignet for en dag, 3 dage, 2 uger, 4 uger osv helt op til et helt kalenderår. Proisen varierer med bådens størrelse (mål i m2, dvs. længe x bredde). En typisk båd på 12 x 4 meter koster således for en hel sæson (2012 priser) 445 Euro svarende til ca kr. 3.340,00. Sluserne er generelt åbne fra omkring 1.april til udgangen af oktober. 

Når du lejer en flodbåd har udlejer betalt denne afgift til vandvejene og du det er derfor inkluderet i bådlejen.

Vigtigt:
Man får 10% rabat hvis man køber sin vignet inden 31. marts !

De franske vandveje (vnf.fr)

Du kan - via linket herover -  læse mere om de franske vandveje. På bedste franske vis :-) er priserne på vnf´s hjemmeside stadig 2012 priser... ;-)


Billedet herunder viser en såkaldt "bådelevator" i Lutzelbourg i Alsace, Frankrig. Den erstatter 14 gamle sluser og hæver dig 46 meter op ad bjergsiden. En meget spændende oplevelse og en attraktion også for kørende turister. Den besøges af omkring 1 million gæster i busser og biler hvert år. Som sejlende er man således aktør i en flydende cirkus :-)


 

Lad mig høre om dine oplevelser omkring sluser og betaling for disse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for dit indlæg.